Kultur 2018-09-28T08:06:58+00:00

KULTUR OG GASTRONOMI I NORDDJURS

Norddjurs sprudler af kulturevents, festivaler, koncerter, udstillinger og idrætsarrangementer. For i Norddjurs er der kort fra tanke til handling, når områdets mange kunstnere, foreninger og kulturhuse sætter nye tiltag i gang.

Norddjurs har sin egen hjemmeside www.oplev.norddjurs.dk, som dækker alle kommunens kultur-, fritid og gastronomievents.

Kulturen kan ses, høres og opleves på vores museer, spillesteder og biblioteker og i biografer, teatre og forsamlingshuse – se meget mere om kultur i Norddjurs Kommune her.

Gastronomiske oplevelser

Kom til Norddjurs og få dig en gastronomiske oplevelser. Smag på de mange lokale råvarer eller bliv eksempelvis udfordret i at bruge tang i maden. I Norddjurs er der fokus på at brande de lokale råvarer og produkter, som er helt specielle for vores område. Hver fjerde er beskæftiget i virksomheder, der arbejder med –  eller har tilknytning til fødevarer.

Norddjurs Kommune blev i 2017 udnævnt som Europæisk Gastronomiregion sammen med de øvrige kommuner i regionen. Titlen er blivende, når man først har fået den tildelt. På Danish Food Region vil man fortsat kunne holde sig opdateret på regionens madevents, spiseoplevelser mv.

Det grønne Museum, der ligger ved herregården Gl. Estrup, er det nationale museum for landbrug, madens kulturhistorie og jagt og skov. Her forskes i fødevarer og madkultur. I Madens Hus, som hører til museet, kan man blandt andet deltage i historisk madlavning og se skiftende udstillinger.

I Havets Hus, som ligger i Kattegatcentret i Grenaa, kan du lære mere om tang, og hvordan man kan bruge det i madlavning. Eller tag en tur til Anholt, der om sommeren er kendt som et godt sted at spise jomfruhummer, hummer og andet godt fra havet.

 

Oplev Norddjurs
Naturen i Norddjurs