Lokalområder 2019-06-11T08:48:49+00:00

LOKALOMRÅDER

ALLINGÅBRO

Allingåbro – en dejlig by for børnefamilier

Allingåbro er en tryg by velegnet for børnefamilier og med alt det, du har brug for i en hverdag. Allingåbro er den tredje største by i Norddjurs Kommune med knap 2.000 indbyggere. Der er folkeskole til og med 6. klasse og børnehave med plads til 80 børn, som tilsammen udgør Allingåbro Børneby.
I byen ligger også Plejecentret Farsøhthus med lejligheder til ældre og både kommunale og regionale bo- og aktivitetstilbud til fysisk og psykisk handicappede.

Indkøbsmuligheder og fritid

Der masser af muligheder for et aktivt fritids- og foreningsliv i Allingåbro, som både har idrætshal med boldbaner og tennisbaner og golfbane. Der er også flere dagligvarebutikker, slagter, bager og diverse andre forretninger. I byen findes tillige en række virksomheder og en af kommunens tre administrationsbygninger. Her finder du alle sport- og idrætsforeninger i Allingåbro.https://www.allingaabro-portalen.dk/idraet/

Transport og afstande

Der går tre regionale busruter gennem byen med forbindelser til Aarhus, Randers og Grenaa. Køretid i bil er 40 min til Grenaa, 25 min. til Randers og 45 min. til Aarhus.

Læs mere på borgernes egen byportal: www.allingaabro-portalen.dk

Se en film om Allingåbro:

ANHOLT

Bilfri idyl på Anholt

Anholt er en naturperle med Ørkenen, et fredet naturområde, og hjemsted for en stor bestand af spættet sæl. Fra øens to høje bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg, kan man se vand, så langt øjet rækker. I klart vejr dukker den svenske kystlinje eller Djursland op i horisonten. Øen har 5 km Blå Flag badestrand. Anholt ligger midt i Kattegat cirka 45 km fra både Danmark og Sverige, er Skandinaviens mest isolerede ø.

Anholt besøges hver sommer af mange tusinde turister. Øen har 150 fastboende indbyggere. Anholt er en stort set bilfri ø, da der er flest grusveje og kun to asfalterede veje.
Afstand til fastland: Djursland 44 km, Sjælland 73 km, Sverige 47 km.

Se mere på www.visitanholt.dk

AUNING

Auning – tæt på de østjyske storbyer

Auning er et større bysamfund med mange butikker, boligkvarterer og industriområder. Auning har cirka 3.000 indbyggere og er kommunens andenstørste by.
Naturen spiller en stor rolle i Auning. Byen er omkranset af både skov, marker og en å, der slynger sig gennem landskabet.

Indkøbsmuligheder og fritid
Auning er en børnevenlig by. Her finder du Auning Skole, idrætscenter, svømmehal, børnehaver, ældrecenter, sundhedshus samt bibliotek, der også fungerer som kulturhus.

Transport og afstande
Auning ligger tæt på det østjyske bybånd med 20 min. til Randers, 35 min. til Aarhus og 45 min. til en international lufthavn.

Læs mere om Auning på: www.auningby.dk

BØNNERUP

Havnemole med en vindmølle og et sejlende skib i sigte

Blå flag i Bønnerup

Bønnerup Strand og Bønnerup by er især kendt for den smukke strand og idylliske lystbådehavn og fiskerihavnen med vindmøllerne, som gør den til et yndet sommerferieområde for turister og lokale beboere. I tilknytning til byen ligger et stort sommerhusområde.Der bor ca. 800 beboere, et tal som bliver mangedoblet i sommerperioden.

I Bønnerup findes både hotel, pengeinstitut, dagligvarebutikker og specialbutikker. Om sommeren kan man spise frisk fisk på havnen eller i de andre gode spisesteder og restauranter, som findes i byen.

Bønnerups beboerforening holder til i det nedlagte bibliotek og anvender bygningen til diverse kulturelle aktiviteter til gavn for byens faste beboere.

Læs mere om Bønnerup på: www.boennerup.dk

FJELLERUP

Børnenes strand i Fjellerup

Fjellerup er et mindre bysamfund, der er præget af de store sommerhusområder og mange turister. Byen ligger ud til en børnevenlig badestrand.
Byens indbyggertal er cirka 440, som bliver mangedoblet i sommerperioden. Her er dagligvarebutikker, hvoraf flere ligger i sommerhusområdet og kun har sommeråbent.

Skole, pasningsmuligheder og fritidsliv
I Fjellerup er der et aktivt fællesskab, som skaber liv og sammenhold i byen. De forskellige foreninger har til huse i byens aktivitetshus.
Der er en børnehave og regionsinstitutionen Møllebækken, der er indrettet i de tidligere skolebygninger. Der er desuden en efterskole i byen.

Transport og afstande
Der er regionale busforbindelser til Grenaa og Randers. Køretid i bil er ca. 50 min til Aarhus, 35 min. til Randers og 20 min. til Grenaa.

Læs mere om Fjellerup på: www.fjellerupby.dk

Se en film om Fjellerup:

GJERRILD

Gjerrild – fællesskab og friskole

Gjerrild er en landsby med ca. 450 indbyggere, som mødes om lokale aktiviteter og fællesskaber. Her er gode tilbud i form af daginstitutioner, lokal købmand, kro mm., samtidig er der i bil kun ca. 15 min. til Grenaa, 45 min. til Randers og 1 time til Aarhus. Byens fællesskab og sammenhold tiltrækker mange børnefamilier, som er begyndt at flytte til landsbyen.

Lokal- og nærmiljø
I Gjerrild engagerer lokalsamfundet sig i at lave gode fællesskaber. Her er rig mulighed for at deltage aktivt i det veletablerede foreningsliv, som spænder fra Husmor- til Jagtforening. I Gjerrild samles borgerne om et hav af forskellige aktiviteter – hvor foreningerne kun er ophavsmand til udvalgte af dem. Ellers er det ofte borgerne selv, der støtter op og tager fat. Byen tilbyder forskellige fællesskaber, alt lige fra strikkeklub og tumlastisk til tennis og kajak. Der er noget for enhver smag, hvis man gerne vil deltage aktivt i det lokale og møde andre borgere. Der er endda mulighed for at deltage i den ugentlige fællesspisning i skolens bygninger.

Børnevenligt og billigt
I Gjerrrild er der skoletilbud fra 0-års alderen og helt op til og med 9. klasse. Den integrerede institution Savværket rummer både vuggestue og børnhave, og Gjerrild-Bønnerup Friskole tilbyder skolegang i trygge rammer med et elevtal på lige knap 150 elever. Derudover har byen også Efterskolen Helle, hvor der er plads til 104 elever. I Grenaa udbydes der ungdomsuddannelser til de lidt ældre børn, hvor der er mulighed for offentlig transport mellem Gjerrild og Grenaa.

I Gjerrild er der charmerende huse til få penge. Find boliger til salg i området på Boligsiden. På den øverste top af byen finder man flotte udstykninger af grunde, der har udsigt til Sostrup Slot. Byggegrundene finder du her: https://byggegrunde.norddjurs.dk/grunde-til-salg/gjerrild-rimsti-bakken .

Tæt på naturen
Samtidig er området omkring Gjerrild også for dig, der nyder at trække dig tilbage, når du har fri. Der er mange naturskønne omgivelser og kun ca. 3 km på cykelsti ned til en fantastisk, børnevenlig badestrand. Den nærliggende kyst rummer også helt unik natur i form af Gjerrild Klint, som blandt andet er flittigt besøgt af fiskere. Skovområdet Hestehaven ved Sostrup Slot ligger i tæt forbindelse med byen, og her er der etableret to store søer samt naturaktivitetsbane.

Når du flytter til byen, kan du afhente en velkomstmappe på Rådhuset i Grenaa, som blandt andet giver dig rabatkuponer til forskellige tilbud i kommunen.

Transport og afstande
I bil er der er ca. 15 min. til Grenaa, 45 min. til Randers og ca. 1 time til Aarhus. Der mulighed for offentlig transport til og fra skole eller arbejde med bus 352. Bussens køreplaner findes på Midttrafiks hjemmeside.

Læs mere om Gjerrild: www.gjerrild.net eller følg med på facebooksiden Aktive borgere i Gjerrild og omegn

GJESING

Gjesing, en landby i smuk natur

Gjesing er en mindre landsby, der ligger i smuk natur, tæt på herregården Løvenholm og den store tilhørende skov. Byen har cirka 320 indbyggere. Den nærmeste større handelsby er Auning, som ligger 5 km fra Gjesing. Byen har en aktiv beboerforening med et tilhørende forsamlingshus. I forbindelse med forsamlingshuset er der et rekreativt område for alle byens beboere.

Transport og afstande
Der er regionale busforbindelser til både Aarhus, Randers og Grenaa. Køretid i bil er ca. 40 min til Aarhus, 30 min. til Randers og 30 min. til Grenaa.

Læs mere om Gjesing på: www.gjesing-by.dk

GLESBORG

Glesborg – en velfungerende landsby

Glesborg ligger i det nordlige Djursland, 13 km fra Grenaa centralt imellem mindre landsbyer.
Glesborg har knap 600 indbyggere og alle de ting, man har brug for i det daglige.
Der er både lægehus, tandlægeklinik, forsamlingshus og idrætsfaciliteter. Der er skole og børnehave, der tilsammen udgør Glesborg Børneby.
Desuden er der gode dagligvarebutikker og flere forskellige virksomheder. De store sommerhusområder ved Bønnerup og Fjellerup tiltrækker mange handlende om sommeren.
I Glesborg finder man også en del af Norddjurs Kommunes administration, placeret i det tidligere rådhus.
Der er busforbindelser til Glesborg. I bil er køretiden til Grenaa 15 minutter, til Aarhus 55 minutter og til Randers 45 minutter.

Læs mere om, hvad der sker lokalt på: www.glesborgforsamlingshus.dk

GRENAA

Grenaa – uddannelse og oplevelser

Med sine omkring 14.700 indbyggere er Grenaa Djurslands absolut største by. I Grenaa er der mulighed for at leve et aktivt liv, da byen både byder på kultur, skole, uddannelses- og jobmuligheder. Samtidig skaber Grenaas vand og natur en forlængelse af byens område og giver mulighed for et godt familie- og fritidsliv.
Grenaa har et levende erhvervsliv, herunder en større erhvervshavn, som stadig ekspanderer. Her findes samtidig et dynamisk iværksættermiljø, som er i tæt samarbejde med byens mange ungdomsuddannelser. Området omkring Hessel er samlingspunkt for mange af byens større virksomheder, eksempelvis Terma. Her er der også bygget letbanestation, så pendlerturen på arbejde er i tæt forbindelse med en stor del af det lokale erhvervsliv.

Kulturoplevelser
Grenaa byder på meget forskelligt indenfor kulturområdet. Pavillonen har rigtig mange arrangementer på programmet og tilbyder alt fra bespisning til koncerter og comedy. 
Kattegatcenteret er også en byens fremtrædende attraktioner. Centeret blev kåret som Nordens Bedste Akvarium både i år 2016, 2018 og 2019 og tilbyder alle borgere i Norddjurs Kommune rabat på et årskort til centeret. Læs mere om rabatordningen her.

Faciliteter og uddannelsesmuligheder
At Grenaa er en gammel købstad, afspejles i den hyggelige bymidte med smalle gader, der samles i et torv omkring kirken. I bymidten er der butikker og andre servicefaciliteter, som også tiltrækker oplandets beboere.
I byen er der to folkeskoler, offentlige og private børnehaver og en række ungdomsuddannelser, blandt andet erhvervsuddannelse, gymnasialeuddannelser og voksenuddannelser.

Natur og strand

Grenaa støder mod syd op til den store kommuneplantage med skov, hede og syv km børnevenlig badestrand. Grenaaen løber igennem byen. Ved åens udløb ligger en lystbådehavn, og syd for byen ligger flere sommerhusområder og en campingplads.

Transport og afstande
Der er hovedveje fra Aarhus og Randers til Grenaa og Grenaa Havn. Fra havnen udgår færger til Sverige (Varberg) og Anholt.
Fra 2019 kører Letbanen til Grenaa, som forbinder Norddjurs med både Syddjurs Kommune, Aarhus Kommune og Odder Kommune.
Byen har desuden gode busforbindelser til regionens andre byer. Afstande i bil er 1 time til Aarhus og 50 min. til Randers.

HOLBÆK

Aktivt foreningsliv i Holbæk

Holbæk er en mindre landsby med cirka 250 indbyggere. Byen ligger omgivet af marker i den nordvestlige del af kommunen og er en klyngelandsby med veje, der fører til de omkringliggende mindre landsbyer.
Byen har et aktivt foreningsliv med forsamlingshus som omdrejningspunkt, ligesom der er idrætsanlæg med boldbaner og tennisbaner og et nyere klubhus. Køretid i bil er ca. 50 min. til Aarhus, 30 min. til Randers og 40 min. til Grenaa.

NØRAGER

Stærkt sammenhold i Nørager

Nørager er en landsby med et stærkt fællesskab og sammenhold mellem de ca. 320 beboere. Nørager blev i 2013 kåret som årets landsby.
Nørager har en aktiv boldklub, der driver det velfungerende idrætsanlæg nord for byen ved Rygårdevej. Der er børnehave, som drives i et samarbejde mellem kommunen og byens udviklingsselskab. Der er forsamlingshus, dagligvarebutik, cafeteria og vandrehjem. Der ligger også en del virksomheder i Nørager.

Transport og afstande
Der er regionale busforbindelser til Randers og Grenaa. Køretid i bil er ca. 45 min til Aarhus, 30 min. til Randers og 30 min. til Grenaa.
Nørager har desuden en delebilsordning, som beboerne i byen er fælles om.

Læs mere om Nørager by og delebilsordningen her

STENVAD/RAMTEN

Fællesspisning i Stenvad/Ramten

Stenvad er en mindre landsby med knap 300 indbyggere, som ligger i sammenhæng med Ramten, som har 255 indbyggere. Stenvad Mosebrugscenter, som rummer et museum for den tidligere tørvegravning i de nærliggende moser, har en central beliggenhed i byen. Lige op ad Stenvad løber Gjerrildbanestien, som er anlagt på den tidligere jernbane og leder cyklister og gående igennem smuk og varierende natur, blandt andet gennem Ramten, og forbi Ramten Sø og Dystrup Sø, som afgrænser byen mod nord.

Stenvads beboere har et aktivt fællesskab, og Stenvad Borgerforening står for aktiviteter i byen, bl.a. fællesspisning og fester for byens beboere – se mere på beboerforeningens Facebookside

I bil er køretiden fra Stenvad/Ramten ca. 40 minutter til Randers, 50 minutter til Aarhus og 20 minutter til Grenaa.

SUNDBYERNE

Byerne ved Kolindsund

Tæt op ad Kolindsund-området ligger en de mindre landsbyer Fannerup, Ginnerup, Brokkedal og Enslev.

Fannerup, Ginnerup og Brokkedal har tilsammen ca. 190 borgere og har tilsammen 70 huse og gårde.
Her ligger i flere virksomheder, bl.a. et aotuværksted, et vinduesfirma, en biavler og en Put and Take fiskesø. Fannerup Forsamlingshus er et lokalt samlingspunkt for beboerne i området, og huset er hen over de sidste år er blevet renoveret.

Fannerup og Ginnerup er en del af Landbyklyngen MiN, som omfatter 8 landsbyer i Norddjurs. Klyngen skal sikre fællesskabet og samarbejdet i og mellem landbyerne. Læs mere her: https://www.facebook.com/landsbyklynge.MidtINorddjurs

Enslev har en attraktiv beliggenhed ved Kolindsunds nordkanal og ligger i meget overkommelig afstand fra Grenaa, men er samtidig skjult for »storbyen« og med landsbypræget i behold. Enslev har cirka 80 indbyggere. Byen har forsamlingshus med et aktivt foreningsliv.
Kolindsund-området har en egen (kulturhistorisk) identitet og en landskabsmæssig »personlighed« som indfanger én på en måde som mere anonyme landskaber ikke kan. Der er gode adgangsmuligheder for både gående og cyklende til hele området.

TRUSTRUP-LYNGBY

Billede taget af Krog Foto 

Trustrup-Lyngby – letbaneby med sammenhæng og sammenhold

Trustrup/Lyngby er en sammenslutning af to byer, som tilsammen udgør et aktivt lokalsamfund, gode tilbud i form af daginstitutioner, indkøbsmuligheder, lægehus mm. og gode forbindelser til både Grenaa og Aarhus.

Lokal- og nærmiljø
Trustrup-Lyngby har de faciliteter, man behøver i sin dagligdag. Lokalmiljøet byder både på restaurant, kulturhus, idrætsfaciliteter og meget mere. Så hvad enten man skal pendle til sit arbejde i Aarhus, har børn i flere aldre eller er et ældre par, der gerne vil bo billigt, så er Trustrup-Lyngby et godt sted at bosætte sig. Her er der de mest nødvendige ting tæt på, og resten er der nem adgang til både med offentlig transport i kraft af Letbanen og via hovedvej 15, der kører gennem Trustrup. Der er et rigt kulturliv i Grenaa, kun et kvarter fra Trustrup-Lyngby, hvor man både kan opleve hajer i Kattegatcenteret eller koncert i Pavillonen, samt meget andet.

Børneby og andre faciliteter
Tilsammen har Lyngby/Trustrup cirka 1200 indbyggere. Trustrup er et naturligt samlingspunkt for lokalområdet på grund af købmanden, lægehuset, tandlægen, idrætsanlægget og detailhandlen i byen. Lyngby har en dagligvarebutik, en benzintank og et forsamlingshus. Imellem de to byer ligger Toubroskolen, som sammen med dagpleje, vuggestue, børnehave og SFO udgør det, der kaldes Toubro Børneby. Børnebyen er et tilbud for børn fra alderen 0 år og op til og med 6. klassetrin. Efter 6. klasse tilbydes eleverne fortsat skolegang på Kattegatskolen i Grenaa, som der vil være nem og hurtig transport til i forbindelse med, at Letbanen begynder at køre gennem Trustrup til Grenaa i foråret 2019. I Grenaa udbydes der også ungdomsuddannelser til de lidt ældre børn.

Læs mere om Lyngby og Trustrup på www.8570.dk og www.lyngbyforsamlingshus.dk

Tæt på naturen
Der er et hav af naturskønne områder i nærmiljø og omegn af Trustrup-Lyngby. Når du flytter til byen får du – udover velkomstmappen fra kommunen – en særlig velkomstmappe fra borgerne i lokalområdet. Heri kan du blandt andet finde informationer om, hvilke naturområder, der er værd at besøge tæt på din nye bopæl.

Transport og afstande
Trustrup er stationsby langs Aarhus Letbane, som åbnede d. 30. april 2019. Området drager nytte af Letbanen, da det skaber endnu bedre sammenhæng mellem Trustrup og resten af Djursland og Østjylland. Letbanen tilbyder gode forbindelser for pendlere til Grenaa, Aarhus og de mellemliggende byer. Læs mere om letbanen her: www.norddjurs.dk/letbane
Trustrup/Lyngby har en god beliggenhed i forhold til infrastrukturen, idet hovedvej 15 går igennem byen. Køretiden fra området er i bil 15 min. til Grenaa, 45 min. til Aarhus og 50 min. til Randers.

VIVILD

Vivild – med alle muligheder for børnefamilier

Vivild er en større landsby med ca. 840 indbyggere, som har alle muligheder for børnefamilier samt adgang til skole, pasning, gode indkøbsmuligheder og idræts- og foreningsliv. Byen er vokset markant i de seneste 30 år, og der er opført mange nye boliger.

Skole/pasning, indkøbsmuligheder og fritid
I byen er der tandlægeklinik, lægehus, folkeskole til og med 6. klasse og børnehave, som tilsammen udgør Vivild Børneby samt idrætsanlæg og idrætshal. Der er desuden en dagligvarebutik, øvrige butikker og pengeinstitutter. Der er et aktivt foreningsliv gennem byens borger- og handelsstandsforening og idrætsforening. Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole har til huse midt i byen, og de mange elever bidrager med masser af liv i byen.

Transport og afstande

Køretid i bil er ca. 45 min til Aarhus, 28 min. til Randers og 30 min. til Grenaa

VOLDBY

Lokale dyrker æbler i Voldby

Voldby er en lille landsby i nærheden af Grenaa med cirka 365 indbyggere. Byen har en børnehave, forsamlingshus og kirke. Der er endvidere en idrætsforening, der har særlig fokus på de mindre børn. Voldby har desuden en dagligvarebutik og et pengeinstitut. Byens borgere har i fællesskab etableret æbleplantage på et kommunalt areal syd for byen. Voldby præget af landbrugsejendomme, hvoraf nogle er i drift, mens andre er overgået til andre erhverv. Køretid i bil er ca. 10 min. til Grenaa, 50 min. til Randers og 1 time til Aarhus.

ØSTER ALLING

Øster Allings stærke sammenhold

Øster Alling er en mindre landsby 5 km sydvest for Auning. Der er cirka 320 indbyggere i byen. I Børnehuset Bette Bo kan børn under 6 år blive passet. Der er desuden en kirke i byen. Øster Alling har et stærkt og aktivt lokalsamfund, og indbyggerne mødes blandt andet i det velfungerende forsamlingshus og i idrætsforeningen ØAI.
Der er gode indkøbsmuligheder i Auning, som ligger 5 minutters kørsel væk. Der er i bil 25 minutters kørsel til Randers og 35 minutter til Aarhus.

Læs mere på Øster Alling forsamlingshus’ Facebookside og ØAIs hjemmeside.

ØRSTED

Ørsted har alt hvad du har brug for

Ørsted har cirka 1.450 indbyggere. Byen grænser op til herregårdslandskabet omkring Stenalt mod vest og skov og inddæmmet land mod øst. Ørsted har en central placering i forhold til Naturpark Randers Fjord.

Skole/pasning og indkøbsmuligheder
Børnehaver og folkeskole til og med 6. klasse udgør tilsammen Ørsted Børneby. Ørsted har desuden et idrætsanlæg, idrætshal, bibliotek, biograf og ridecenter. Der er også tandlægeklinik, læger og Falck-station. Herudover findes dagligvarebutikker og andre butikker samt pengeinstitutter.
Omkring det tidligere Ørsted Sygehus er der institutioner og bofællesskaber for fysisk og psykisk handicappede. Der er en del virksomheder i Ørsted. Byens erhvervsområde ligger syd for byen ved Rougsøvej.

Fritids- og foreningsliv
Byens aktive foreningsliv foregår omkring beboer- og handelsstandsforeningen og idrætsforeningen. I Ørsted Enge ligger motocrossbane, skydebane og hundetræningsbane. Der er etableret disc-golfbane i den kommunale skov øst for byen, ligesom der er etableret mountainbikebane, alt sammen er foregået på byens initiativ og ved frivillig arbejdskraft.

Læs mere om Ørsted her: www.oersteds.net

Ørsted Bibliotek, hvor du også finder Borgerservice: https://norddjursbib.dk/bibliotek/oersted

ØRUM

Kultur- og skolebyen Ørum

Ørum er en større landsby med et indbyggertal på cirka 730. Ørum er især kendt som kultur- og skoleby.
Byen har både folkeskole, bibliotek, ungdomsskole og sportshal og forsamlingshus. Det tidligere plejehjem er omdannet til Ørum Bo- og aktivitetscenter. Djurslandsskolen er en specialskole, der også  ligger i Ørum. Desuden er der flere dagligvare- og specialbutikker.
Der er regionale busforbindelser til Grenaa og Randers. Køretid i bil er ca. 45 min til Aarhus, 40 min. til Randers og 15 min. til Grenaa.

ÅLSRODE

Billede af Ålsrode

Ålsrode – idyllisk og tæt på Grenaa

Ålsrode er kendt som en idyllisk landsby tæt ved Grenaa, hvor der både er boligområder og erhverv. Byen har cirka 200 indbyggere. Byen ligger tæt på de store skov- og kystområder ved Katholm Gods.
Byen har et aktivt foreningsliv omkring forsamlingshuset. Der er en børnehave i byen, og Mølleskolen ligger cirka 2 km fra Ålsrode.

Transport og afstande
Køretid i bil er ca. 10 min. til Grenaa, 55 min. til Randers og 50 min. til Aarhus.

Se en film om Ålsrode