Det gode liv i Norddjurs 

Foreningsliv, kultur og natur – Norddjurs har det hele. Her kan du gå på opdagelse i vores mange tilbud, som er med til at skabe et godt liv i Norddjurs.

 

En mand, der står i vandkanten, med tang i hænderne

Pressebillede: www.nordisktang.dk

Kultur og gastronomi i høj klasse

I Norddjurs Kommune en der kort fra tanke til handling på kulturområdet. Det viser sig i alle de nye initiativer, som områdets mange kunstnere, foreninger og kulturhuse sætter igang. Det betyder, at Norddjurs sprudler af kulturevents, festivaler, koncerter, udstillinger, idrætsarrangementer og meget andet. En af Norddjurs gastronomiske perler er Nordisk Tang i Grenaa, som producerer diverse madprodukter, lavet på tang. De tilbyder også events i form af eksempelvis Tangsafari langs den Norddjurske kyst.

Kulturen kan ses, høres og opleves på vores museer, spillesteder og biblioteker samt i biografer, teatre og forsamlingshuse.

Pavillonen er et kulturhus i Grenaa, hvor der afholdes alt fra fællesspisning til koncerter og comedy. Billetter skal for det meste købes i god tid, da deres arrangementer ofte bliver udsolgt. Spillestedet har gæster fra 165 forskellige postnumre i Danmark og er også enormt besøgt af kommunens egne borgere.

Er du tilflytter? Så klik her for at læse mere om den velkomstpakke, kommunen tilbyder nye borgere. Pakken indeholder også rabatbilletter til mange spændende kulturinstitutioner i kommunen.

LÆS MERE OM KULTUR

BLIV DEL AF DET GODE FRITIDS- OG FORENINGSLIV

Unge mænd spiller fodbold

Foreningslivet stortrives i Norddjurs

I Norddjurs trives foreningslivet på grund af de mange dedikerede frivillige, der brænder for de lokale klubber og foreninger. I Norddjurs er der 8 idrætsanlæg  til alle former for idrætsaktiviteter. De to største anlæg ligger i Grenaa og Auning, hvor der også findes svømmehaller. Ud over de lokale idrætsforeninger findes der et væld af spejderforeninger, aftenskoler og seniorklubber i kommunen.

De lokale borgerforeningerne er aktive og styrker sammenholdet i byer og landsbyerne. De arrangerer alt fra fællesspisninger til byfester, julemarkeder og ugentlige kortaftener. De fleste større landsbyer i Norddjurs har en velfungerende borgerforening, og mange byer har også deres egen lokalportal.

Norddjurs’ natur indbyder til en aktiv fritid udendørs. Her er rammerne perfekte til at sejle i kajak eller dykke, og de udlagte stier i de vidtstrakte skove giver god mulighed for at udfolde sig på en mountainbike.

FRITIDS – OG FORENINGSLIV

NORDDJURS’ NATUR ER HELT SPECIEL

Par på cykelferie i Norddjurs' dejlige natur

Fra hvide sandstrande til naturperler på Anholt

Naturen i Norddjurs er helt speciel. Norddjurs Kommune strækker sig fra ørkenøen Anholt i Kattegat over kommunens største by Grenaa gennem Auning og videre til Udbyhøj ved Randers Fjord. Den fantastiske natur danner ramme om livet i den norddjurske del af Østjylland.

For netop på Djursland har istiden efterladt et meget varieret, smukt og fascinerende landskab. Det giver mange oplevelsesmuligheder både for fastboende og gæster. Vores 117 km lange kyststrækning er vejen til alt det, som kan ske, når land og hav mødes. Her kan bades, sejles, udvikles og forskes med naturen og havet som pejlemærker.

I Norddjurs findes også en af Danmarks 50 skønneste naturattraktioner – Ørkenen på Anholt, som i 2018 blev en del af Smutturen, der kårer Danmarks Naturperler.
LÆS MERE OM DEN SKØNNE NATUR

LEV DET GODE SENIORLIV MED FÆLLESSKAB OG LIVSKVALITET

Ældre mennesker, der sidder og snakker over en kop kaffe

Få et alsidigt liv som senior

I Norddjurs er der gode rammer for et alsidigt liv som senior. Vores mange kultur- og fritidstilbud er for alle aldre, og vores foreningsliv med et væld af uundværlige ildsjæle byder på stort set alle typer af eksempelvis traditionelle og nye idrætsaktiviteter.

Vi er også stolte af at være en kommune med mange frivillige. Mennesker som gør en stor forskel for deres medborgere og dermed en stor forskel for trivslen for alle…

LÆS MERE OM ET RIGT SENIORLIV