Naturen og fællesskabet i Kare er grunden til, at vi har valgt Norddjurs til

Daniel og Rebecca ved stranden

Hvem er vi?
Daniel Anthony Slater, 28 år. Cand.mag. i engelsk, arbejder som AC-Fuldmægtig i HE Studier på fakultet for Health på Aarhus Universitet. Kommer oprindeligt fra Kare, har boet i Århus og Randers de sidste 10 år.
Rebecca Østvand Matthiesen, 27 år. Cand.mag i Interkulturelle Studier, arbejder med marketing for ingeniørvirksomheden, Ekolab i Århus. Kommer oprindeligt fra Sønderjylland.

Hvorfor har I valgt at flytte til Kare?
Daniel er vokset op i Kare og har haft en dejlig barndom her blandt marker, dyr og familie. Tanken om at kunne bo tæt på noget familie men også være en del af et tætknyttet lokalsamfund, var noget der tiltalte os meget. Vi havde store drømme om at bo i øko-landsbyer, bofællesskab, renovere sommerhus, lejlighed eller bygge et tiny house; men vi kunne ikke rigtig pejle os ind på det helt rigtige. Vi var trætte af at bo i en ikke helt optimal lejlighed i Aarhus og at spilde penge på husleje. Så at flytte til Kare var en kombination af forelskelse i området, nøgtern økonomi, og længslen efter fællesskabet.

Hvad får I ved at flytte til Kare?
Vi har i den grad fået muligheden for at realisere vores boligdrømme. Det har været stor økonomisk gevinst for os at flytte til Norddjurs. Vi har fået et fint murstenshus, vi nu kan kalde for hjem uden at skulle forgælde os resten af livet, og vi har den økonomiske frihed til at kunne bruge penge og tid på at renovere og i sidste ende kunne få drømme-hjemmet. Altså  meget fleksibilitet i vores økonomi, så vi føler os faktisk rigtig frie af at have bundet os til et hus. Samtidig er vi i god afstand til vores gamle studieby, Århus, så det er nemt at besøge og få besøg. Vi har 45 minutter i bil til Århus og 30 minutters kørsel til Randers. Det er helt perfekt. Vi har fået et liv, der er præget af natur, ro og medmenneskelighed. Det er ikke fordi solnedgangen har ændret sig, men det har udsigten i hvert fald.

Daniel og Rebecca fra Kare

Daniel og Rebecca foran deres hus i Kare i den nordlige del af Norddjurs

Hvordan har I oplevet at flytte til området?
COVID-19 har gjort, at vi desværre ikke har kunne deltage i velkomstarrangementer og lignende. Til gengæld har vi snakket med mange naboer hen over hækken, eller når de er ude at gå ture, og det er enormt dejligt og uhøjtideligt. Vi har nydt sommeren i Norddjurs: Både på Gl. Estrup og Det Grønne Museum, badet ved Skovgårde Strand, været til fællesspisning ved Borddjurs, kigget på karper i den Japanskinspireret have i Ålsø, set de hvide sten og fyrtårnet ved Fornæs strand, spist frikadeller og kartoffelsalat ved Høbjerg Gartneri gårdbutikken og generelt nydt landsbyidyllen, lange gåture og flotte solnedgange over fjorden. Selvom vi begge er vokset op på landet, synes vi, det er virkelig fedt, hver gang vi ser et nyt dyr i vildnisset, når man lige finder en god brombærbusk eller et hyldetræ, og at man kan plukke alle de vilde blomster og blomsterblandinger, der er rundt omkring.

Hvor længe gik der, inden I faldt til?

Vi var til et spejderloppemarked i Ørsted, som er den største by i nærheden, hvor vi rent faktisk begyndte at genkende nogle lokale. Der følte jeg, at vi var faldet til, og da vi hejste flaget i flagstangen, fordi en af naboerne havde fødselsdag.

Hvad kræver det at flytte til et område som Kare?
For at flytte et sted hen som Kare, kræver det, at man har lyst til at investere i lokalsamfundet. Der er rigtig mange ting, vi er fælles om. Eksempelvis vanding af andelsvirkets æbletræer, sætte flag op når der fejres, eller lige hjælpe hinanden. Det skal man have lyst til at deltage i.

Hvad er det bedste ved at bo i området?
Generelt er det virkelig spændende at opleve et nyt sted! Der er så mange herregårde herude – det er som at tage på opdagelsesrejse, når man lige tager på en køretur. Vi elsker, at der er så meget kyst og vand både ved fjorden og havet kombineret med masser af skove og smuk natur.

Hvordan tror I jeres tilværelse ser ud om 5 år?
Vi håber, vi har en kæmpe køkkenhave, hvor vi kan gro en masse grøntsager, og at vores hus er helt færdig-renoveret. Ved at flytte til Norddjurs har vi jo allerede fået realiseret vores oprindelige 5 års plan, så nu skal vi lige i gang med at drømme videre!

En far, mor og to børn står foran deres nybyggede hus i Auning, Norddjurs Kommune

De har bygget hus i Auning

Læs historien
To tilflyttere: en mand og hans kone står foran deres herregård i Trustrup, Norddjurs Kommune

Meget bolig for pengene

SE FILMEN
To tilflyttere ved deres hus i Aarbyen i Grenaa, en ældre mand og kvinde

Drømmehus i vandkanten

Læs historien