VI HAR VALGT NORDDJURS

Her kan du møde forskellige familier og par, som har valgt Norddjurs af vidt forskellige årsager. Alle har dog ét tilfælles – i Norddjurs er drømmen om et liv med mere plads, mere tid, mere frihed, mere kultur og fællesskab blevet opfyldt.

SABINA: FIRE GENERATIONER I GJERRILD

Sabina, borger fra Gjerrild, sammen med hendes mand og deres datter

Sabina bor med sin familie i Gjerrild. Faktisk bor de hele fire generationer lige ved siden af hinanden, hvilket er en kæmpe gave for dem. Sabina og hendes mand, Jens, købte deres hus for så tilpas lav pris, at de ikke er tvunget til at arbejde på fuldtid. De har derfor mulighed for at prioritere mere tid til familielivet. I Gjerrild bor Sabina og hendes familie tæt ved skøn natur, som de nyder meget godt af.

LÆS MERE OM FAMILIEN

ANNE: MERE TID

Tid og råd til familien

Anne Sørensen og hendes familie har valgt at skifte København ud med Grenaa, hvor de har tid og råd til at bruge mere tid sammen med børnene.

JOSEFINE & MICHAEL: MERE PLADS

Fantastisk bolig for pengene

Josefine og Michael har fået rigtig meget bolig for pengene i Norddjurs. De har købt en herregård, som de nu sætter i stand efter alle kunstens regler.

JACOB OG MARIA LOUISE: MERE UDSIGT

Mor, far og to børn foran deres hus.

Udsigt fra Bakkesvinget

Hvor bor I?
”Vi bor på Bakkesvinget i Auning.”

Hvorfor købte I grunden?
”Jeg er født og opvokset i Auning. Auning er bare det helt rigtige sted,” siger Maria Louise Stensgaard, der købte grunden i 2006 sammen med sin daværende partner. De byggede huset og flyttede ind i 2007. Siden da har Maria Louise Stensgaard købt ham ud, og i dag bor hun sammen med sin mand Jacob Stensgaard og deres to børn på Bakkesvinget.
”Vi er begge rigtig glade for husets placering halvanden kilometer udenfor bymidten, hvor vi har den skønneste udsigt. Når det er klart vejr, kan vi sidde på vores terrasse og se til Gl. Estrup,” fortæller Jacob Stensgaard.

Hvorfor har I valgt at bo i Auning?
”Auning er det rigtige sted for os,” kommer det prompte fra Maria Louise Stensgaard. Hun fortsætter:

”Vi er en aktiv familie og her er fantastiske løbe- og cykelruter lige uden foran vores dør.”

”Auning er et mindre samfund, hvor vi kender hinanden. Det er et godt og trygt sted for vores børn at vokse op. Her er en god skole og gode pasningsmuligheder. Vi har et rigtig godt foreningsliv med gode idrætsfaciliteter og svømmehal. Vi har alle de butikker, vi har brug for, og så er her kort afstand til Grenaa og Randers,” siger Jacob Stensgaard, der er ejendomsmægler, og derfor har brug for den gode mobilitet.

SØREN OG LINDA: MERE FÆLLESSKAB

Ægtepar i deres drømmehus.

Drømmehus i vandkanten

Søren og Linda Sørensen er flyttet til deres drømmehus i Åbyen i Grenaa. Placeringen midt i byen og helt ud til åen er lige det, de drømte om, da de solgte deres store parcelhus i Hinnerup. De nyder deres nye liv på efterløn i huset, der har kig til himlen og udsigt til åen.

Hvor bor I?
“Vi bor i Åbyen i Grenaa. Her har vi boet siden september 2011.”

Hvorfor købte I grunden?
“Vi havde boet i Hinnerup ved Aarhus i 26 år og ville gerne prøve noget helt andet, hvis vi skulle flytte.”

“Vi er gået efter lige præcis denne grund, fordi den ligger midt i byen, men alligevel midt i naturen. Vi er tæt på indkøbsmuligheder, restauranter, kulturoplevelser her i Grenaa og vi kan gå til det hele. Boligen er også velegnet til når vi bliver ældre, den er ny, og der er ingen have at vedligeholde – åen er vores have.”

Hvorfor har I valgt at bo i Grenaa?
“Vi er tilflyttere fra Hinnerup og har fulgt projektet med Åbyen lige fra starten. Vi var skeptiske og tænkte, at her skal vi i hvert fald ikke bo! Men vi blev faktisk forelskede i stedet fra første gang, vi så det. Og vi har ikke fortrudt et sekund, at vi er rykket herud.”

“Prisen for at bo i et spændende, arkitekttegnet hus ud til vandet er jo også en helt anden her i Grenaa, end den ville være i Aarhus Kommune.”

Hvor længe gik der, inden I faldt til?
“Det gjorde vi egentlig med det samme. Mens huset blev bygget færdigt i sommeren 2011, boede vi i campingvogn på Grenaa Strandcamping. På den måde lærte vi området at kende og kunne følge byggeriet på daglig basis.”

“Vi vænnede os også til den daglige køretur til Aarhus, hvor vi arbejdede på det tidspunkt. Nu er vi begge gået på efterløn og kan nyde friheden i vores dejlige hus.”

Hvad er det bedste ved at bo i Grenaa?
“Vi bruger Grenaa som by meget mere, end vi brugte Aarhus. Måske fordi vi bor lige midt i den nu. Vi har besluttet, at vi lægger vores penge lokalt i Grenaas butikker, restauranter og kulturtilbud. Og så placeringen af vores hus, der bogstavelig talt hænger ud over vandkanten – det er helt fantastisk at vågne op med udsigt til åen.”

Find kontaktinfo til bosætningskonsulenter i Norddjurs Kommune

Jobmuligheder i Norddjurs

LÆS MERE OM JOBMULIGHEDER
Find boliger og grunde til salg, find links til boligforeninger og info om fritids- og flexboliger
Pige med flyttekasser omkring sig

Bosætningskonsulenter

LÆS MERE OM BOSÆTNING