Skole, uddannelse og fritidstilbud

Vi har fokus på god læring og udvikling på vores skoler i Norddjurs!

Der findes 5 folkeskoler, 3 friskoler samt en specialskole i Norddjurs Kommune.

Du kan finde en oversigt over skolerne her, som ligger i tilknytning til kommunens børnebyer.

Læs mere om skolestart, folkeskolereformen og inklusion i Norddjurs og muligheden for at vælge fri- og privatskoler i Norddjurs.

Fritidstilbud – aktiv og kreativ fritid for børn

SFO/skolefritidsordning er for de mindste skolebørn i 0.-3. klasse. Disse klassetrin bliver automatisk tilbudt en plads.

Læs om SFO i Norddjurs Kommune her.

Børn fra 10-14 år får tilbud om at gå i juniorklub. Det er UngNorddjurs der står for juniorklubberne: Grenaa, Enggården, Fristedet, Ørsted og Ørum.

Ungdomsklubberne er et tilbud til børn mellem 13-18 år. Det er UngNorddjurs der står for klubtilbuddene, som findes i Grenaa, Ørum, Allingåbro og Auning.

Kulturskolen er fritidstilbud til børn, der interesserer sig for musik, dans, drama og billedkunst. Kulturskolen tilbyder både små og store børn del i kreative fællesskaber og undervisning i de kreative fag.

Efter 9. klasse

Norddjurs har en række tilbud til dem, som er færdige med 9. klasse. Læs mere om efterskoler, gymnasium og erhvervsudannelser her.

Videregående uddannelser

I Norddjurs har du også mulighed for at gå på Skovskolen, som hører under Københavns Universitet. På Skovskolen Eldrupgård kan du bl.a. uddanne dig som skov- og naturtekniker (EUD) og skov- og landskabsingeniør (professionsbachelor). Skovskolen ligger på naturskønne omgivelser i Løvenholm Skovene ved Auning. Læs mere her.

Vi er også specialister i spiludvikling! På Erhvervsakademi Dania, Dania Games i Grenaa kan du tage en uddannelse i spiludvikling. Dania Games er en del af Game Hub Denmark Incubator og kan tilbyde dig 3 korte og mellemlange videregående uddannelser, hvor undervisningen tager udgangspunkt i spiludvikling. Læs mere her.