Velkomstarrangementer og velkomstmappe

I Kattegatcenteret kan alle borgere i Norddjurs Kommune købe årskort til samme pris som en almindelig dagsbilletVelkomstarrangementer

De næste velkomstarrangementer bliver afholdt 7. og 21. september 2024.

Velkomstmappe

Norddjurs Kommune tilbyder alle tilflyttere over 18 år en velkomstmappe med diverse nyttige faktaark og rabatbilletter til museer, biograf, kulturhus, svømmehal og meget andet.

Velkomstmappen kan afhentes i kommunens borgerservice og på bibliotekerne indenfor normal åbningstid. Rabatbilletterne findes bagerst i mappen og kan benyttes til en lang række af kommunens kulturinstitutioner og attraktioner.

Her kan du se, hvad du kan få rabat til:

Kino Grenaa ligger i Grenaa på Østergade 7.

Biografen viser en bred vifte af danske og internationale film. Biografen har også Børnebio, en Senior Bio og en Filmklub, hvor alle kan blive medlem.

Rabatkuponen har en værdi af én ”MENU 1” – 1 mellem popcorn og 1 mellem sodavand ved køb af 1 billet.

Læs mere på http://kinogrenaa.dk

Gammel Estrup

Danmarks Herregårdsmuseum

Gammel Estrup ligger på Randersvej 2 i Auning

Gammel Estrup, som ligger i Auning mellem Randers og Grenaa, er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde. I dag er Gammel Estrup indrettet som museum med smukke stuer og pragtfulde sale indrettet i forskellige stilperioder.

I herregårdskøkkenet sælges kaffe og kage i alle skoleferier og op til jul.

I barokhaven er der orangerier, blomster og en legeplads.

Det Grønne Museum ligger på Randersvej 4 i Auning

På Det Grønne Museum kan du opleve jagten, skoven, landbruget og maden, for første gang samlet i ét museum. Det smukke og levende museum ligger i fantastiske omgivelser i Auning på Djursland.

Fra det øjeblik, du ankommer til museet, kan du fornemme historien om landet, vi lever i og lever af – og opleve husdyr, marker, køkkenhaver, traditioner, mennesker, maskiner og gode historier i årstidernes skiften.

Ferierne er fyldt med aktiviteter – træarbejde, husdyrsfodring og oplevelser for både børn og voksne.

Det Grønne Museum rummer også Madens Hus, hvor gæsterne har mulighed for at deltage i madskoler i de historiske køkkener.

Rabatkuponen har en værdi af 1 fribillet entre til museerne.

Læs mere på http://gammelestrup.dk og https://detgroennemuseum.dk

Stenvad Mosebrugscenter

Stenvad Mosebrugscenter ligger på Stendyssevej 14 i Ørum.

På Stenvad Mosebrugscenter får du et unikt indblik i moserne omkring Djursland og tørvearbejderes hårde liv. Arbejdernes vigtigste funktion var at grave tørv, som frem til 1950’erne var en af hovedkilderne til opvarmning. Udstillingshallen rummer mange maskiner, som gjorde det muligt at udvinde tørv. Stenvad Mosebrugscenter har et udeareal med familiespil som hestesko, dam, skak, stylter, tovtrækning og metaldetektor. Hop på Djurslands langsomme tipvognstog ”Tørvegrisen”. Den gamle smalsporede jernbane fra tørveproduktionens storhedstid er intakt og istandsat.

Rabatkuponen har en værdi af 1 fribillet til museet.

Læs mere på https://www.stenvadmosebrugscenter.dk

Kulturhuset Pavillonen ligger på Kærvej 11 i Grenaa. Det er bygget 1902 og fungerer i dag som et kulturelt samlingssted på Djursland. Pavillonen har i dag mange forskellige arrangementer, blandt andet teater, musical, stand-up-comedy og koncerter.

Rabatkuponen gælder for 2 fribilletter undtaget udsolgte arrangementer og særarrangementer. Rabatkuponen ombyttes til billetter i Pavillonens billetsalg i åbningstiden mandag-torsdag kl. 8-12 og fredag kl. 8-13. Tilbuddet gælder 2 billetter pr. tilflytter.

Læs mere på https://www.pavillonen.dk

Grenaa Kunst- og Musikforening arrangerer kunstudstillinger, koncerter, medlemsture, rejser m.v. (ca. 20 arrangementer årligt) ved hjælp af frivillig arbejdskraft og gode samarbejdspartnere. Der er ca. 400 medlemmer, som mødes omkring arrangementer i Baunhøj Mølle, Pavillonen, Grenaa Bibliotek og Grenaa Gymnasium.

Der er mulighed for at blive medlem af Grenaa Kunst- og Musikforening

Rabatkuponen giver 2 koncertbilletter til foreningens egne koncerter og derudover en stående invitation til fernisering og adgang til foreningens kunstudstillinger. (Henvendelse skal ske til kassereren)

Læs mere på https://www.grenaakunstogmusik.dk

Museum Østjylland er et af landets største lokalhistoriske museer med udstillinger i museumsbygninger i Grenaa, Ebeltoft og Randers.

Museum Østjylland præsenterer forskellige særudstillinger på museets afdelinger året rundt.

Der er gratis adgang for alle.

Læs mere på www.muesumoj.dk