Kultur og gastro

Norddjurs sprudler af kulturevents, festivaler, koncerter, udstillinger, idrætsarrangementer og meget andet. For i Norddjurs er der kort fra tanke til handling, når områdets mange kunstnere, foreninger og kulturhuse sætter nye tiltag i gang

Kulturen kan ses, høres og opleves på vores museer, spillesteder og biblioteker og i biografer, teatre og forsamlingshuse.

Du kan også læse mere om alle vores tilbud, aktiviteter og begivenheder på VisitAarhus.

Oversigt over dine kulturmuligheder i Norddjurs

Vi har så meget at byde på i Norddjurs – og vores kulturliv er ingen undtagelse!

Biblioteker

Se Norddjurs’ biblioteker her.

Egnsarkiver

Læs om vores egnsarkiver her.

Biografer

Læs om vores biografer her.

Udstillingssteder

Se gallerier og udstillingssteder her.

Lokale kulturhuse

Læs om vores lokale kulturhuse her.

Gastronomiske oplevelser

Kultur og gastronomi i høj klasse

Foto: Nordisk Tang / Jegvilmed.dk

Kom til Norddjurs og få dig en gastronomiske oplevelser. Smag på de mange lokale råvarer eller bliv eksempelvis udfordret i at bruge tang i maden. I Norddjurs er der fokus på at brande de lokale råvarer og produkter, som er helt specielle for vores område. Hver fjerde er beskæftiget i virksomheder, der arbejder med – eller har tilknytning til fødevarer.

Norddjurs Kommune blev i 2017 udnævnt som Europæisk Gastronomiregion sammen med de øvrige kommuner i regionen. Titlen er blivende, når man først har fået den tildelt. På Danish Food Region vil man fortsat kunne holde sig opdateret på regionens madevents, spiseoplevelser mv.
Grundet vores lange kystlinje er havets spisekammer noget, vi værner om og dyrker. En af Norddjurs gastronomiske perler er Nordisk Tang i Grenaa, som producerer diverse madprodukter, lavet på tang. De tilbyder også events i form af eksempelvis Tangsafari langs den Norddjurske kyst. Læs mere om Nordisk Tang.
I Havets Hus, som ligger i Kattegatcentret i Grenaa, kan du lære mere om tang, og hvordan man kan bruge det i madlavning. Kyst- og Fjordcentret tilbyder også guidede ture med fokus på havets mange ingredienser – både til skoleklasser og private.
Du kan også tage en tur til Anholt, der om sommeren er kendt som et godt sted at spise jomfruhummer, hummer og andet godt fra havet. Læs mere om Anholt her.
Den djurslandske muld er fantastisk landbrugsjord, og vi dyrker en lang række frugt og grønt som sælges både til erhverv og private i fx. gårdbutikker.
Se også vores restauranter og spisemuligheder her.