KULTUR OG GASTRONOMI I NORDDJURS

Koncertbillede

Foto: Pavillonen, taget af Pavillonen

Kulturelle oplevelser

Norddjurs sprudler af kulturevents, festivaler, koncerter, udstillinger, idrætsarrangementer og meget andet. For i Norddjurs er der kort fra tanke til handling, når områdets mange kunstnere, foreninger og kulturhuse sætter nye tiltag i gang

Kulturen kan ses, høres og opleves på vores museer, spillesteder og biblioteker og i biografer, teatre og forsamlingshuse. Kulturhuset Pavillonen spiller ofte op til diverse kulturarrangementer. Pavillonen huser alt fra komikere til billedkunstnere, og til deres musikkoncerter er der ofte fuldt hus. Læs mere på www.pavillonen.dk.

Det grønne Museum, der ligger ved herregården Gammel Estrup (som ses på billedet ovenfor), er det nationale museum for landbrug, madens kulturhistorie og jagt og skov. Her forskes i fødevarer og madkultur. I Madens Hus, som hører til museet, kan man blandt andet deltage i historisk madlavning og se skiftende udstillinger, ligesom der også er rig mulighed for at opleve forskellige husdyr, traditioner, maskiner og mennesker med gode historier.

Billede af sund mad, brød, tang

Pressefoto: www.nordisktang.dk

Gastronomiske oplevelser

Kom til Norddjurs og få dig en gastronomiske oplevelser. Smag på de mange lokale råvarer eller bliv eksempelvis udfordret i at bruge tang i maden. I Norddjurs er der fokus på at brande de lokale råvarer og produkter, som er helt specielle for vores område. Hver fjerde er beskæftiget i virksomheder, der arbejder med –  eller har tilknytning til fødevarer.

Norddjurs Kommune blev i 2017 udnævnt som Europæisk Gastronomiregion sammen med de øvrige kommuner i regionen. Titlen er blivende, når man først har fået den tildelt. På Danish Food Region vil man fortsat kunne holde sig opdateret på regionens madevents, spiseoplevelser mv.

I Havets Hus, som ligger i Kattegatcentret i Grenaa, kan du lære mere om tang, og hvordan man kan bruge det i madlavning. Eller tag en tur til Anholt, der om sommeren er kendt som et godt sted at spise jomfruhummer, hummer og andet godt fra havet.