Lokalområder2022-05-20T11:42:00+02:00

Lokalområder

Kender du alle Norddjurs’ områder?

Om du prioriterer kyst, skov, handlemuligheder, bystemning eller lokalmiljø – du kan få det hele i Norddjurs. Herunder kan du læse om Norddjurs’ mange, skønne lokalområder! Tryk på et område herunder og gå på opdagelse!

→ ALLINGÅBRO

Foto: Naturpark Randers Fjord

En dejlig by for børnefamilier

Det, der kendetegner Allingåbro, er engagement og sammenhold.

Hvad enten du er til idræt, håndarbejde, motorcykler, golf, kunsthåndværk eller er driftig iværksætter – så har vi et fællesskab til dig!

Allingåbro er en tryg by velegnet for børnefamilier og med alt det, du har brug for i en hverdag. Allingåbro er den tredje største by i Norddjurs Kommune med knap 2.000 indbyggere.

Ud over at ligge ualmindeligt naturskønt med Gl. Estrup som nærmeste nabo mod syd, og de dejligste badestrande mod nord, ligger byen tæt på både Randers og Aarhus.

Læs mere i Facebookgruppen Allingåbro, på Vores Allingåbro eller på Allingåbroportalen.

Faciliteter og aktiviteter

Allingåbro er en fin handelsby med bl.a. et par supermarkeder, en servicestation, bager og en slagter samt en kiosk, der blandt andet sælger polske varer.

I Allingåbro ligger en af kommunens børnebyer. Her ligger også en efterskole. Læs mere om børn, skole og pasning her.

Allingåbro er en hyggelig by at besøge, hvad enten du er lokal eller turist. I den vestlige ende af Allingåbro finder du Den gamle Station og Djursland for fuld Damp. Herfra kan du leje kanoer og sågar skinnecykler.

Hvis du vil ud i naturen, er der rig mulighed for dette; du kan bl.a. besøge Naturpark Randers Fjord.

Der er en række foreninger i Allingåbro, læs mere om dem her.

Transport og mobilitet

Allingåbro ligger i den vestlige del af Norddjurs kun 26 minutter fra Randers og 45 minutter fra Aarhus.

Anholts nye kystsikringsanlæg set oppefra med drone

Ø-liv på Anholt

Anholt er en ø placeret midt i Kattegat. Øens beboere har mange forskellige funktioner, da Anholts mange fantastiske faciliteter forudsætter, at alle giver en hånd med på flere områder. Det gør Anholts beboere gladeligt. Man mærker lynhurtigt ø-boernes kærlighed til den lille perle i Kattegat, om man så er på visit som turist eller som potentiel tilflytter til øen.

Anholt er en naturperle med naturfredet ørken, bakker, kyst og ikke mindst kystsikring. I 2019 fik Anholt indviet sin kystsikring, som er med til at fremtidssikre øen for beboerne. I klart vejr kan man se den svenske kystlinje og Djursland i horisonten. Øen har 5 km Blå Flag badestrand, som benyttes i stor stil af beboere såvel som turister hver sommer.

Anholt ligger midt i Kattegat ca. 45 km fra både Danmark og Sverige. Øen er på 22 kvadratkilometer og er vel nok mest berømt for sin unikke natur.

Faciliteter og aktiviteter
Anholt har dagligvarehandel, spisesteder, hjemmepleje, læge og en skole, der tilbyder undervisning til og med niende klassetrin. Derudover har øen masser af aktiviteter, og der er mulighed for at deltage i alt fra festival til fodboldskole.

Kunne du tænke dig at teste, om ø-livet er noget for dig? Anholt har et fantastisk boligkoncept, hvor man kan prøve at bo på øen i en begrænset periode på 2-4 måneder. Læs mere om ansøgningsfrister og få flere informationer på facebooksiden Prøv en ø.

Transport og andre fakta
Færgeruten fra Grenaa til Anholt besejles dagligt i de fire sommermåneder og fire-seks gange om ugen i vinterhalvåret. Færgen har hjemhavn på Anholt og sejltiden varer mellem 2 timer og 45 min. og 3 timer. Derudover har Anholt flyforbindelse til og fra Roskilde Lufthavn. Øen har også tilgang til ambulancekørsel, og en helikopter.

På Anholt er der flest grusveje og to asfalterede veje. De 127 beboere på øen (år 2019) nyder den stille ro, det giver, at øens mest benyttede transportmiddel er cykel. Der er dog også en taxa på øen. Anholt Taxi kører hver dag, og udover almindelig taxikørsel og sygekørsel til færge m.m., så kan taxien også chartres til en sightseeing-tur rundt på øen, hvor der efter bedste evne fortælles om seværdigheder, myter og andre spændende ø-historier.

Afstand til fastland: Djursland 44 km, Sjælland 73 km, Sverige 47 km.

Læs mere om livet på Anholts egen hjemmeside www.anholtliv.dk og www.visitanholt.dk. Her kan du finde gode historier fra tilflyttere, om hvordan de oplever det at være flyttet til Anholt for at leve ø-livet.

→ AUNING

Auning – tæt på de østjyske storbyer

Auning er et større bysamfund, der med sine mange butikker, boligkvarterer og jobmuligheder, har alt, hvad hjertet kan begære. Auning har cirka 3.000 indbyggere og er kommunens andenstørste by.

Indkøbsmuligheder og fritid
Auning er en børnevenlig by med skole, hvor man også kan tage sin 9. klasses afgangseksamen. Derudover har Auning også hele to børnehaver.

Auning har idrætscenter, svømmehal, ældrecenter, sundhedshus, samt bibliotek, der også fungerer som kulturhus.

Byen har flere forskellige spisesteder, herunder kro, pizzeria og caféer. Centerområdet i byens centrum er samlingspunkt for de fleste butikker. Her ligger flere forskellige dagligvarebutikker, såsom SuperBrugsen og Netto, samt en Rema1000, der ligger på Hovedvejen.

Natur og nærmiljø
Naturen spiller en stor rolle i Auning. Byen er omkranset af både skov, marker og en å, der slynger sig gennem landskabet. Løvenholm Skov ligger i byens baghave, ligesom herregårdsmuseet Gammel Estrup også er placeret lige udenfor byen.

Auning er kendt for sine mange smukke cykelstier. Der er masser af ruter at gå på opdagelse på med den tohjulede under fødderne. I Porsbakkerne er der f.eks. 4,1 km mountainbikespor, som byder på udfordringer selv for de mest erfarne.

Der er flere populære områder med byggegrunde i Auning. Både Porsbakken, Bakkesvinget og Skovlunden udbyder attraktive grunde. Klik på området for at læse mere om de specifikke områder. På Porsbakkevej er der allerede solgt næsten alle deres byggegrunde, så skynd dig ind på siden, hvis du vil nå at blive den heldige ejer af en af de sidste byggegrunde. De kommunale grunde på Bakkesvinget sælges for helt ned til 282.510 kr., så der er rig mulighed for at lave rum i budgettet til drømmehuset. I Skovlunden sælges der unikke byggegrunde, som ligger omgivet af skov og natur. Her kan du få grund og arkitekttegnet hus for 1.750.000 kr. i alt. Skovlunden ligger kun 300 m fra et indkøbscenter med 20 butikker bl.a. Superbrugsen, Netto, tøjbutikker, apotek, sportsforretning, optiker, café og mange flere.

Transport og afstande
Auning ligger tæt på det østjyske bybånd med 20 min. til Randers, 35 min. til Aarhus og 45 min. til en international lufthavn. Generelt er Auning godt placeret for pendlere. Der er gode offentlige transportmuligheder til de større byer i Østjylland, og grundet Aunings smørhulsplacering midt i Østjylland, er der en overkommelig køreafstand til det meste. Derfor kan du sagtens bosætte dig i Auning, selvom du ikke arbejder i nærområdet.

Flere beboere i Auning benytter sig af muligheden for at benytte Byens Bils delebil. Ordningen gør, at flere familier kan spare bil nummer to og i stedet bruge delebilen i de tilfælde, hvor de har brug for to fleksible transportmidler. Delebilen kan bookes på nettet.

Læs mere om Auning på hjemmesiden www.auningby.dk, hvor du på undersiden Auning Bymuseum kan finde meget mere information om byens historie. Følg også med i alle byens aktiviteter på facebooksiden Byportalen Auningby. Se også denne LipDup om Auning, der er med til at vise det enorme sammenhold, som er i byen.

→ BØNNERUP

Havnemole med en vindmølle og et sejlende skib i sigte

Bønnerup – strand og lystbådehavn

Bønnerup Strand og Bønnerup by er især kendt for sin smukke sandstrand og idylliske lystbådehavn. Fiskerihavnen med vindmøllerne gør også byen til et yndet sommerferieområde for turister, såvel som lokale beboere. I tilknytning til byen ligger et stort sommerhusområde.Der bor ca. 800 beboere, et tal som bliver mangedoblet i sommerperioden.

Faciliteter og aktiviteter
I Bønnerup findes både hotel, pengeinstitut, dagligvarebutikker og specialbutikker. Om sommeren kan man spise frisk fisk på havnen eller i de andre gode spisesteder og restauranter, som findes i byen.

Bønnerups beboerforening holder til i det nedlagte bibliotek og anvender bygningen til diverse kulturelle aktiviteter til gavn for byens faste beboere.

Den nærmeste skole er friskolen i Bønnerup, som har til og med 9. klassetrin.

Transport og mobilitet
Der kører regionalbus til og fra Bønnerup Strand. Med bus tager det lige knap 45 min. at komme til Grenaa. I bil kan man komme til Aarhus på 1 time og til Randers på tre kvarter. Det tager kun 25 min. at køre til Grenaa i bil.

Læs mere på facebooksiden Aktive borgere i Bønnerup Strand og omegn.

→ FJELLERUP

Mennesker, der bader i Kattegat ved Fjellerup kyst

Fjellerup – byen ved skov og strand

Fjellerup er et mindre bysamfund, der er præget af de store sommerhusområder og mange turister. Byen ligger ud til en børnevenlig badestrand.
Byens indbyggertal er cirka 440, som bliver mangedoblet i sommerperioden. Her er mulighed for at danne sig et liv i tæt forbindelse til naturen.

Skole og pasningsmuligheder
I Fjellerup er der et aktivt fællesskab, som skaber liv og sammenhold i byen.

Fjellerup Børnehave er en del af børnebyen Distrikt Ørum. Børnehaven er normeret til 42 børn i alderen 0 til 6 år. Den nærmeste skole ligger i Ørum. Der er desuden også en efterskole i byen.

Natur og fritidsliv
Naturen er meget unik i Fjellerup, da der både er nem adgang til skov og strand. Stranden i Fjellerup er af sand, og grundet den lave vanddybde er den meget børnevenlig. Desuden er området også kendt for at være oplagt til vandsport.

Fjellerup har også fine cykelruter i Mejlgårdskoven. Borgerforeningen i byen har i samarbejde med kommunen fået lavet 4 mærkede ruter i Mejlgårdskoven. Ruterne kan kombineres efter ønske og er i længder fra 10 km helt op til 45 km. Ruterne udgår enten fra P-pladsen ved Bøsholmstien eller fra Fjellerup Østergård. Der er lavet kort over de 4 ruter. Kortene kan fås i InfoHytten, Blå Flag Station eller i huset på Fjellerup Østergård.

Fjellerup har et aktivitetshus, som er placeret i den østlige ende af Fjellerup i smukke omgivelser med udsigt til skoven. Huset ejes af Fjellerup Aktivitetsforening. Aktivitetshuset er omdrejningspunkt for rigtig mange ting. Det skønne hus danner ramme om alt fra bryllupper og konfirmationer til møder og fælles spisning. Her er rig mulighed for at byde ind med aktiviteter i lokalområdet.

Hvis du drømmer om at bygge nyt, har du mulighed for at købe en af de attraktive grunde i Strandparken.

Transport og afstande
Der er regionale busforbindelser til Grenaa og Randers. Køretid i bil er ca. 50 min til Aarhus, 35 min. til Randers og 20 min. til Grenaa. Hvis du pendler til Aarhus og vil undgå parkering i byen, er det hurtigst at køre til Ryomgård og parkere, og så skifte til letbanen mod Aarhus. Så kan du være i Aarhus på lidt over 1 time og er fri for at bruge tid på parkering, når du ankommer.

Læs mere om Fjellerup på: www.fjellerupby.dk eller på deres facebookside Fjellerup – byen ved skov og strand.

→ GJERRILD

Huse på Stokkebro i Gjerrild om sommeren

Gjerrild – fællesskab og familieliv

Gjerrild er en landsby med ca. 450 indbyggere, som mødes om lokale aktiviteter og fællesskaber. Her er gode tilbud i form af daginstitutioner, lokal købmand, kro mm., samtidig er der i bil kun ca. 15 min. til Grenaa, 45 min. til Randers og 1 time til Aarhus. Byens fællesskab og sammenhold tiltrækker mange børnefamilier, som er begyndt at flytte til landsbyen.

Når du flytter til byen, får du et visit af en lokal, som udleverer en mulepose med diverse informationer om byen og området. Derudover kan du afhente en velkomstmappe på Rådhuset i Grenaa, som blandt andet giver dig rabatkuponer til forskellige tilbud i kommunen.

Lokal- og nærmiljø
I Gjerrild engagerer lokalsamfundet sig i at lave gode fællesskaber. Her er rig mulighed for at deltage aktivt i det veletablerede foreningsliv, som spænder fra Husmor- til Jagtforening. I Gjerrild samles borgerne om et hav af forskellige aktiviteter – hvor foreningerne kun er ophavsmand til udvalgte af dem. Ellers er det ofte borgerne selv, der støtter op og tager fat. Byen tilbyder forskellige fællesskaber, alt lige fra strikkeklub og tumlastisk til tennis og kajak. Der er noget for enhver smag, hvis man gerne vil deltage aktivt i det lokale og møde andre borgere. Der er endda mulighed for at deltage i den ugentlige fællesspisning i skolens bygninger.

Børnevenligt og billigt
I Gjerrild er der skoletilbud fra 0-års alderen og helt op til og med 9. klasse. Den integrerede institution Savværket rummer både vuggestue og børnehave, og Gjerrild-Bønnerup Friskole tilbyder skolegang i trygge rammer med et elevtal på lige knap 150 elever. Derudover har byen også Efterskolen Helle, hvor der er plads til 104 elever. I Grenaa udbydes der ungdomsuddannelser til de lidt ældre børn, hvor der er mulighed for offentlig transport mellem Gjerrild og Grenaa.

I Gjerrild er der charmerende huse til få penge. Find boliger til salg i området på Boligsiden. På den øverste top af byen finder man flotte udstykninger af grunde, der har udsigt til Sostrup Slot. Her kan du finde grundene på Rimsti Bakken.

Tæt på naturen
Samtidig er området omkring Gjerrild også for dig, der nyder at trække dig tilbage, når du har fri. Der er mange naturskønne omgivelser og kun ca. 3 km på cykelsti ned til en fantastisk, børnevenlig badestrand. Den nærliggende kyst rummer også helt unik natur i form af Gjerrild Klint, som blandt andet er flittigt besøgt af fiskere. Skovområdet Hestehaven ved Sostrup Slot ligger i tæt forbindelse med byen, og her er der shelter og bålplads, som kan benyttes. Der er i øvrigt også shelter og bålplads på Savværksgrunden overfor skolen, samt shelters ved Kro-søerne.

Transport og afstande
I bil er der er ca. 15 min. til Grenaa, 45 min. til Randers og ca. 1 time til Aarhus. Der mulighed for offentlig transport til og fra skole eller arbejde med bus 352. Bussens køreplaner findes på Midttrafiks hjemmeside.

Læs mere om Gjerrild: www.gjerrild.net eller følg med på facebooksiden Aktive borgere i Gjerrild og omegn

→ GJESING

Å og natur ved Gjesing

Gjesing, en landsby i smuk natur

Gjesing er en mindre landsby, der ligger i smuk natur, tæt på herregården Løvenholm og den store tilhørende Løvenholm Skov. Byen har cirka 320 indbyggere. Byen har en aktiv beboerforening med et tilhørende forsamlingshus. I forbindelse med forsamlingshuset er der et rekreativt område for alle byens beboere.

Faciliteter og skole
Den nærmeste større handelsby er Auning, som ligger 5 km fra Gjesing. Her er der flere forskellige dagligvarebutikker at vælge mellem i byens centerområde. Her er også en skole, som har til og med 10. klassetrin. Hertil er en cykeltur på 20 min. I bil tager det kun 6 min. fra Gjesing til Auning Skole.

Derudover er der masser af lokale aktiviteter i den lille landsby. Gjesing forsamlingshus danner ramme om flere af disse arrangementer, eksempelvis den årlige Sankt Hans fejring. De lokale facebooksider bruges til at informere om, hvornår der er særlige begivenheder og aktiviteter i nærområdet, de primære hedder Gjesing nyt og Det sker i Gjesing.

Her har Norddjurs Kommune en enkelt grund til salg på Kæragervej.

Transport og afstande
Der er regionale busforbindelser til både Aarhus, Randers og Grenaa. Køretid i bil er ca. 40 min til Aarhus, 30 min. til Randers og 30 min. til Grenaa.

Læs mere om Gjesing på: www.gjesing-by.dk

→ GLESBORG

Udsigt over gule raspmarker ved Glesborg

Glesborg – en velfungerende landsby

Glesborg ligger i det nordlige Djursland, 13 km fra Grenaa centralt imellem mindre landsbyer. Glesborg har knap 600 indbyggere og alle de ting, man har brug for i det daglige. Desuden er der gode dagligvarebutikker og flere forskellige virksomheder.

Faciliteter og aktiviteter
Der er gode dagligvarebutikker og øvrigt handelsliv, som tiltrækker turister fra de omkringliggende sommerhusområder. Glesborg Kirke kaldes ofte Djurslands domkirke, fordi den er større end de fleste landsbykirker.

Der er både lægehus, tandlægeklinik, forsamlingshus og idrætsfaciliteter. Byen byder på mange forskellige aktiviteter for borgerne. Der arrangeres alt fra familieløb og sodavandsdiskotek til sommerfest og loppemarked.

Byen har både skole og børnehave, der tilsammen udgør Glesborg Børneby. Her kan børn gå i skole til og med 6. klasse, hvorefter der er mulighed for at rykke til en af de større skoler i Grenaa eller friskolen i Gjerrild.

I Glesborg finder man også en del af Norddjurs Kommunes administration, placeret i det tidligere rådhus.

Transport og rejsetider
Der er busforbindelser til Glesborg. Glesborg er en del af bybånd midt, som er en del af kommunens plan- og udviklingsstrategi, og er en byzone i dette bybånd, bl.a. pga. byens centerområde. Byen er et trafikknudepunkt i Norddjurs, som gør området særligt attraktivt ift. mobilitet. I bil er køretiden til Grenaa 15 minutter, til Aarhus 55 minutter og til Randers 45 minutter.

Læs mere om, hvad der sker lokalt på facebooksiderne: Glesborg Forsamlingshus og Borgerforening og Aktive borgere i Glesborg. Du kan også se videoen på TV2’s hjemmeside om det lokale engagement indenfor håndbold her: www.sport.tv2.dk.

→ GRENAA

Grenaa Station med holdende letbanetog og mange mennesker

Grenaa – uddannelse og oplevelser

Med sine omkring 14.700 indbyggere er Grenaa Djurslands absolut største by. I Grenaa er der mulighed for at leve et aktivt liv, da byen både byder på kultur, skole, uddannelses- og jobmuligheder. Samtidig skaber Grenaas vand og natur en forlængelse af byens område og giver mulighed for et godt familie- og fritidsliv.
Grenaa har et levende erhvervsliv, herunder en større erhvervshavn, som stadig ekspanderer. Her findes samtidig et dynamisk iværksættermiljø, som er i tæt samarbejde med byens mange ungdomsuddannelser. Området omkring Hessel er samlingspunkt for mange af byens større virksomheder, eksempelvis Terma. Her er der også bygget letbanestation, så pendlerturen på arbejde er i tæt forbindelse med en stor del af det lokale erhvervsliv.

Kulturoplevelser
Grenaa byder på meget forskelligt indenfor kulturområdet. Pavillonen har rigtig mange arrangementer på programmet og tilbyder alt fra bespisning til koncerter og comedy.
Kattegatcenteret er også en byens fremtrædende attraktioner. Centeret blev kåret som Nordens Bedste Akvarium både i år 2016, 2018 og 2019 og tilbyder alle borgere i Norddjurs Kommune rabat på et årskort til centeret.

Faciliteter og uddannelsesmuligheder
At Grenaa er en gammel købstad, afspejles i den hyggelige bymidte med smalle gader, der samles i et torv omkring kirken. I bymidten er der butikker og andre servicefaciliteter, som også tiltrækker oplandets beboere.
I byen er der to folkeskoler, offentlige og private børnehaver og en række ungdomsuddannelser, blandt andet erhvervsuddannelse, gymnasialeuddannelser og voksenuddannelser.

Er det ikke nogle af de eksisterende boliger, der falder i din smag? Så klik videre her for at se byggegrunde, der er til salg i Grenaa: byggegrunde på Møgelbjerg, byggegrunde i Åbyen og byggegrunde på Ramskovvej.

Natur og strand

Grenaa støder mod syd op til den store kommuneplantage med skov, hede og syv km børnevenlig badestrand. Grenaaen løber igennem byen. Ved åens udløb ligger en lystbådehavn, og syd for byen ligger flere sommerhusområder og en campingplads.

Transport og afstande
Der er hovedveje fra Aarhus og Randers til Grenaa og Grenaa Havn. Fra havnen udgår færger til Sverige (Varberg) og Anholt.
Fra 2019 kører Letbanen til Grenaa, som forbinder Norddjurs med både Syddjurs Kommune, Aarhus Kommune og Odder Kommune.
Byen har desuden gode busforbindelser til regionens andre byer. Afstande i bil er 1 time til Aarhus og 50 min. til Randers.

→ HOLBÆK

Cyklende børn i Holbæk

Aktivt foreningsliv i Holbæk

Holbæk er en mindre landsby med cirka 250 indbyggere. Byen ligger omgivet af marker i den nordvestlige del af kommunen og er en klyngelandsby med veje, der fører til de omkringliggende mindre landsbyer. Holbæk ligger på vej fra Ørsted til Udbyhøj.

Skole og indkøb
Den nærmeste skole ligger i Ørsted, som har til og med 6. klassetrin. Her er også børnehave og vuggestue. Der er kun 7 min. i bil fra Holbæk til Ørsted, og på cykel kan du være fremme på 20 min. Så der er rig mulighed for at benytte sig af den nærliggende børneby i Ørsted.

Der er byggegrunde til salg i området, hvis du drømmer om at bygge dit eget. Kommunens udstykninger ligger på Vanghavevej

Aktiviteter og foreningsliv
Byen har et aktivt foreningsliv med forsamlingshus som omdrejningspunkt, ligesom der er idrætsanlæg med boldbaner og tennisbaner og et nyere klubhus.

Transport og afstande

Der er ikke langt til de tre større østjyske byer, selvom Holbæk ligger i den nordlige del af kommunen. I bil tager det 50 min. til Aarhus, 45 min. til Grenaa og kun 33 min. til Randers.

→ NØRAGER

Børnecykler holdende ved cykelskur i Nørager

Stærkt sammenhold i Nørager

Nørager er en landsby med et stærkt fællesskab og sammenhold mellem de ca. 320 beboere. Nørager blev i 2013 kåret som årets landsby.

Engagement og aktivitet
Nørager har en aktiv boldklub, der driver det velfungerende idrætsanlæg nord for byen ved Rygårdevej. Nørager er i sin helhed præget af et meget aktivt lokalsamfund, hvor der løbende er arrangementer og aktiviteter for byens borgere.

Der er børnehave, som drives i et samarbejde mellem kommunen og byens udviklingsselskab. Den nærliggende skole er placeret i Vivild, hvor børn kan gå i skole helt op til og med 10. klassetrin. Den lokale børnehave er af stor betydning for området, da det er med til at skabe liv.

Der er forsamlingshus, dagligvarebutik, cafeteria og vandrehjem. Mange klubber i byen bruger forsamlingshuset flittigt, bl.a. Beboerforeningen, Boldklubben, Ældreklubben og generelt, når der skal holdes fester. Der ligger også en del virksomheder i Nørager.

De aktive borgere i byen spiller en stor rolle ift. alle de lokale arrangementer. De afholder alt lige fra sommerfest og Sankt Hans til Åben Stald og loppemarked.

Transport og afstande
Der er regionale busforbindelser til Randers og Grenaa. Køretid i bil er ca. 45 min til Aarhus, 30 min. til Randers og 30 min. til Grenaa.
Nørager har desuden en delebilsordning, som beboerne i byen er fælles om.

Find mere information om Nørager på deres side Nørager på Djursland eller på facebooksiden Nørager Sogns Beboerforening, hvor der bl.a. løbende opdateres med informationer om arrangementer og aktiviteter i byen.

→ STENVAD/RAMTEN

To heste på græs nær Stenvad

Fælles i Stenvad/Ramten

Stenvad er en mindre landsby med knap 300 indbyggere, som ligger i sammenhæng med Ramten, der har 255 indbyggere. Stenvad/Ramten ligger ca. 20 km nordvest for Grenaa. Mellem Ramten og Stenvad ligger Ramten Sø, Dystrup Sø og Huldremosen.

Faciliteter i byen
Stenvad Mosebrugscenter, som rummer et museum for den tidligere tørvegravning i de nærliggende moser, har en central beliggenhed i Stenvad. Lige op ad Stenvad løber Gjerrildbanestien, som er anlagt på den tidligere jernbane. Her ledes cyklister og gående gennem smuk og varierende natur. Stien går gennem Ramten og forbi Ramten Sø og Dystrup Sø, som afgrænser byen mod nord.

Stenvads beboere har et aktivt fællesskab, og Stenvad Borgerforening står for aktiviteter i byen, bl.a. fællesspisning og fester for byens beboere – meld dig ind i gruppen Stenvad & Omegns facebookside og læs mere.

Der er dagligvarebutik i den nærliggende by Ørum Djurs, kun 4 min. kørsel i bil fra både Stenvad og Ramten.

Transport og afstande
I bil er køretiden fra Stenvad/Ramten ca. 40 minutter til Randers, 50 minutter til Aarhus og 20 minutter til Grenaa. De offentlige transportmuligheder i Stenvad/Ramten knytter sig både til regionalbusser og letbane. Skal du eksempelvis til Aarhus uden bil, kan du tage bussen til letbanestationen i Ryomgård og på den måde være i Aarhus på ca. 1 time og 20 min. Man kan med fordel tage bilen til Ryomgård for at parkere her, og dermed forkorte sin rejsetid med 15 min.

Læs mere på Ramtens facebookside.

→ SUNDBYERNE

Udsigt over marker og huse ved Kolindsund

Byerne ved Kolindsund

Tæt op ad Kolindsund-området ligger en de mindre landsbyer Fannerup, Ginnerup, Brokkedal og Enslev.

Fannerup, Ginnerup og Brokkedal
Disse byer har tilsammen ca. 190 borgere og 70 huse og gårde. Her ligger i flere virksomheder, bl.a. et autoværksted, et vinduesfirma, en biavler og en Put and Take fiskesø. Fannerup Forsamlingshus er et lokalt samlingspunkt for beboerne i området, og huset er hen over de sidste år blevet renoveret.

Fannerup og Ginnerup er en del af Landsbyklyngen MiN, som omfatter 8 landsbyer i Norddjurs. Klyngen skal sikre fællesskabet og samarbejdet i og mellem landsbyerne.

Læs mere her: https://www.facebook.com/landsbyklynge.MidtINorddjurs.

Den nærmeste dagligvarebutik ligger i Ørum, hvor det tager ca. 10 min. i bil fra byerne ved Kolindsund.

Enslev
Enslev er en by med en attraktiv beliggenhed ved Kolindsunds nordkanal og ligger i meget overkommelig afstand fra Grenaa, men er samtidig skjult for »storbyen« og med landsbypræget i behold. Enslev har cirka 80 indbyggere. Byen har forsamlingshus med et aktivt foreningsliv.

Kolindsund-området har en egen (kulturhistorisk) identitet og en landskabsmæssig »personlighed« som indfanger én på en måde som mere anonyme landskaber ikke kan. Der er gode adgangsmuligheder for både gående og cyklende til hele området.

→ TRUSTRUP-LYNGBY

Trustrup Station med holdende letbanetog og menneskemylder

Trustrup-Lyngby – letbaneby med sammenhæng og sammenhold

Trustrup/Lyngby er en sammenslutning af to byer, som tilsammen udgør et aktivt lokalsamfund, gode tilbud i form af daginstitutioner, indkøbsmuligheder, lægehus mm. og gode forbindelser til både Grenaa og Aarhus.

Lokal- og nærmiljø
Trustrup-Lyngby har de faciliteter, man behøver i sin dagligdag. Lokalmiljøet byder både på dagligvarebutik, restaurant, kulturhus, idrætsfaciliteter og meget mere. Så hvad enten man skal pendle til sit arbejde i Aarhus, har børn i flere aldre eller er et ældre par, der gerne vil bo billigt, så er Trustrup-Lyngby et godt sted at bosætte sig. Her er der de mest nødvendige ting tæt på, og resten er der nem adgang til både med offentlig transport i kraft af Letbanen og via hovedvej 15, der kører gennem Trustrup. Der er et rigt kulturliv i Grenaa, kun et kvarter fra Trustrup-Lyngby, hvor man både kan opleve hajer i Kattegatcenteret eller koncert i Pavillonen, samt meget andet.

Derudover ligger Trustrup-Lyngby varmeværk også i Trustrup. Varmeværket vandt Fjernvarmeværket 2019 for deres nytænkende koncept Nærvarmeværket. Idéen om at bringe husopvarmning på fjernvarmeligende andelsvilkår ud til husstande i områder, der i dag bruger oliefyr, har indbragt det lokale fjernvarmeværk hæder. Nærvarmeværket gør det muligt for husstande på landet, der ikke har mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme, at få et billigt alternativ på helt samme vilkår som fjernvarmeforbrugerne.

Børneby og andre faciliteter

Tilsammen har Lyngby/Trustrup cirka 1200 indbyggere. Trustrup er et naturligt samlingspunkt for lokalområdet på grund af købmanden, lægehuset, tandlægen, idrætsanlægget og detailhandlen i byen. Lyngby har en dagligvarebutik, en benzintank og et forsamlingshus. Imellem de to byer ligger Toubroskolen, som sammen med dagpleje, vuggestue, børnehave og SFO udgør det, der kaldes Toubro Børneby. Børnebyen er et tilbud for børn fra alderen 0 år og op til og med 6. klassetrin. Efter 6. klasse tilbydes eleverne fortsat skolegang på Kattegatskolen i Grenaa, som der vil være nem og hurtig transport til i forbindelse med, at Letbanen begynder at køre gennem Trustrup til Grenaa i foråret 2019. I Grenaa udbydes der også ungdomsuddannelser til de lidt ældre børn.

Læs mere om Lyngby og Trustrup på www.8570.dk og www.lyngbyforsamlingshus.dk. Du kan også finde information om de attraktive byggegrunde på Nordbakken.

Tæt på naturen
Der er et hav af naturskønne områder i nærmiljø og omegn af Trustrup-Lyngby. Når du flytter til byen får du – udover velkomstmappen fra kommunen – en særlig velkomstmappe fra borgerne i lokalområdet. Heri kan du blandt andet finde informationer om, hvilke naturområder, der er værd at besøge tæt på din nye bopæl.

Transport og afstande
Trustrup er stationsby langs Aarhus Letbane, som åbnede d. 30. april 2019. Området drager nytte af Letbanen, da det skaber endnu bedre sammenhæng mellem Trustrup og resten af Djursland og Østjylland. Letbanen tilbyder gode forbindelser for pendlere til Grenaa, Aarhus og de mellemliggende byer. Læs mere om letbanen her: www.norddjurs.dk/letbane
Trustrup/Lyngby har en god beliggenhed i forhold til infrastrukturen, idet hovedvej 15 går igennem byen. Køretiden fra området er i bil 15 min. til Grenaa, 45 min. til Aarhus og 50 min. til Randers.

→ VIVILD

Vivild – med alle muligheder for børnefamilier

Vivild er en større landsby med ca. 840 indbyggere, som har alle muligheder for børnefamilier samt adgang til skole, pasning, gode indkøbsmuligheder og idræts- og foreningsliv. Byen er vokset markant i de seneste 30 år, og der er opført mange nye boliger.

Indkøbsmuligheder og fritid
Vivild har masser af aktiviteter. Der er et aktivt fællesskab omkring forskellige sportsdicipliner, der er både mulighed for at tilmelde sig håndbold, gymnastik, spinning og meget mere. Byen har også et idrætsanlæg, idrætshal og idrætsforening.

Der er desuden en dagligvarebutik, tandlægeklinik, lægehus, pengeinstitutter og øvrige butikker.

Hvis du har lyst til at bygge dit eget, fremfor at købe et eksisterende hus, kan du finde information om byggegrundene på Søndergade, Toftevej og Østergaardsvej/Langgade.

Skole/pasning
I byen er der folkeskole til og med 6. klasse og børnehave, som tilsammen udgør Vivild Børneby.

Der er et aktivt foreningsliv gennem byens borger- og handelsstandsforening. Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole har til huse midt i byen, og de mange elever bidrager med masser af liv i byen.

Transport og afstande

Køretid i bil er ca. 45 min til Aarhus, 28 min. til Randers og 30 min. til Grenaa

Læs mere om Vivild på deres facebookside Vivild Borger & Handel.

→ VOLDBY

Udsigt over marker ved Voldby

Landsbyidyl i Voldby

Voldby er en lille landsby i nærheden af Grenaa med cirka 365 indbyggere. Du skal bosætte dig i Voldby, hvis du nyder det rolige landsbyliv, samtidig med at der er rig mulighed for at deltage i det aktive lokalsamfund.

Det er desuden i Voldby, du finder noget af det smukkeste natur i Nordddjurs – nemlig Karlby og Sangstrup Klint!

Faciliteter og pasningsmuligheder
Byen har børnehave, forsamlingshus og kirke. Der er endvidere en idrætsforening, der har særlig fokus på de mindre børn. Der er mulighed for skolegang i Grenaa, som ligger ca. 8 km fra Voldby.

Voldby har desuden en dagligvarebutik, et pengeinstitut og et autoværksted.

Byens borgere har i fællesskab etableret æbleplantage på et kommunalt areal syd for byen. Voldby er præget af landbrugsejendomme, hvoraf nogle er i drift, mens andre er overgået til andre erhverv.

Der er grunde til salg på Søndervang, hvis du drømmer om at bygge dit eget.

Transport og afstande
Køretid i bil er ca. 10 min. til Grenaa, 50 min. til Randers og 1 time til Aarhus. Med offentlig transport kan man være i Grenaa på 15 min. med bus. Fra Grenaa går letbanen til Aarhus på 1 time og 13 min., og herfra kan du også tage en bus til Randers.

Læs mere på byens facebookside Aktive borgere i Voldby Ved Grenå. Her deles informationer om alt fra sommerfest til efterlysning af glemte sager.

→ ØSTER ALLING

Ældre mennesker, der sidder og snakker over en kop kaffe

Øster Allings stærke sammenhold

Øster Alling er en mindre landsby 5 km sydvest for Norddjurs’ andenstørste by Auning. Der er cirka 300 indbyggere i Øster Alling.

Faciliteter og pasningsmuligheder
I Børnehuset Bette Bo kan børn under 6 år blive passet. Til de ældre børn er der skole- og pasningsmuligheder i den større, nærliggende by Auning. Her er der skolegang helt op til 10. klasse. Auning ligger kun 5 minutters kørsel fra Øster Alling.

Der er desuden en forsamlingshus, kirke og Bed & Breakfast i byen. Øster Alling har et stærkt og aktivt lokalsamfund, og indbyggerne mødes blandt andet om begivenheder som Sankt Hans, fodboldfest og meget mere. Øster Alling har også en idrætsforening, som står for alt fra yoga til ketsjersport. Læs mere på deres hjemmeside Øster Alling Idrætsforening.

Der er også rigtig gode indkøbsmuligheder i Auning, hvor der findes flere forskellige dagligvarebutikker, samt et centerområde med øvrige indkøbsmuligheder. Tæt på Øster Alling på vej mod Vester Alling ligger der også en lille specialbutik, Butik Gydegaard.

Transport og afstande
Fra Randers er der 21 kilometer mod øst til Øster Alling og fra Aarhus er der 38 kilometer mod nord til byen. Det er i bil 25 minutters kørsel til Randers og 35 minutter til Aarhus. Man kan med fordel stille bilen i Hornslet og tage letbanen til Aarhus derfra. Når du rejser med letbanen, undgår du både kø og parkering i byen.

Læs mere på Øster Alling forsamlingshus’ Facebookside og facebooksiden Øster Alling.

→ ØRSTED